8 БЕРЕЗНЯ - ПОЛІКАРПА

Цей святий прожив довге і цікаве життя, а скінчив його трагічно. В юності він розмовляв з деякими апостолами, які розповідали йому про діяння Христові. Згодом став єпископом сирійського міста Смирни. Він розвінчав учення гностиків, які намагалися поєднати ідеї християнства, східних релігій та античної філософії, прагнув створити єдину практику щодо свята Великодня. В 167 р. Полікарпа спалили на вогнищі.

Міжнаро́дний жіно́чий де́нь (англ. International Women's Day) — щорічне свято, що відзначається 8 березня. Започатковане як пролетарське феміністське свято Міжнаро́дний де́нь жіно́к-робітни́ць. Починалось як соціалістичне політичне свято. Свято є змішаним у культурі багатьох країн, насамперед у Європі, особливо в країнах «радянського блоку».
Вперше святкувалося в 1909 році в США з ініціативи Соціалістичної партії Америки. Протягом XX століття відзначалося в СРСР та країнах соцтабору як державне свято.
 1977 року, за радянської ініціативи, отримав статус міжнародного дня — рішенням Організації Об'єднаних Націй день називається (повна назва): Міжнаро́дний де́нь боротьби́ за права́ жіно́к і міжнаро́дний мир.
Всіх жінок і дівчат, гостей мого сайту, вітаю зі святом!